7 Şubat 2010 Pazar

Hafta Sonu Aktiviteleri

Yeni iş yeri telaşı ve hafta içi her akşam ingilizce kursları nedeniyle tatlı kızım Defne'mle pek ilgilenme şansın olamıyordu ama bu hafta sonunu tamamen ona ayırdım ara sıra yaptığımız bir çok etkinliği hafta sonu daha da pekiştirmek için yoğun bir şekilde çalıştık. Kızımda istekli olunca gayet güzel vakit geçirdik. İlk aktivitemiz dil gelişimi üzerineydi sen ilk olarak yemek yerken bundan bir ay önce ham dedin. Her kaşıkla yemek uzattığımda hamm diyordun. Şimdi ise en favori sözün gel gelll, hadi hadii, de  de  de  de birçok şey söylüyorsun aslında, arada içlerinden baba ve anne kelimeleride çıkıyor ama net olarak gel, hadi, dede diyebiliyorsun.
Yemek molasından sonra ise seninle Ceyda Teyzenin aldığı dokunarak öğrenmeyi sağlayan "Kim Kimdir" kitabınla biraz vakit geçirdik. Orda tanıtılan hayvanların bir parçasında, deri yada tüylerini de dokunarak hisetmek ve öğretmek amaçlı kısımlar var ve sen hepsiyle tek tek ilgilendin. Hatta iguana resmine çok güldün bu ne komik hayvan mı dedin ne kadar ilginç bir hayvan mı diye düşündün bilemiyorum artık. Sayfaları hefesle çevirdin.
 
Bir sonraki çalışmamız ise Eşleştirme Kartları idi. (Ceyda Teyzen aldı gene sana bunları) Hayvanlar alemi(vahşi ve evcil hayvanlar), renkler, meyveler, sebzeler. Evcil hayvanları sıralayıp seslerini çıkartıyorum aralarada bazen vahşi hayvanlar ekleyip hangisi farklı diye soruyorum bunlar için daha çok küçüksün biliyorum ama genede olsun fazla bilgiden bişey olmaz sonra renklere geçiyoruz tabi sen her kartın tadına bakmak istiyorsun ve tadına bakmak için kırmızıyı seçiyorsun. Arkasından sana sebzeleri gösteriyorum yenilecek bir şey olduğunu anlayıp dilinle şöyle bir ağzının suyunu siliyorsun, daha sonra meyveler en sonunda da dağıttıklarımızı kutuya toplama oyunu ile bu aktiviteyide sonlandırıyoruz aferim benim kızıma.
Şimdi de kış ve vücudumuzu tanıyalım aktivitesi: Malzemeler; 1)Mavi göz Aslı bebek, kuçukuçu, Defne, Anne ve Babaanne 2)çeşitli renk ve desenlerde şapka ve bereler 3) patikler 4)eldivenler. Önce başşş omuzlar, dizler, ayaklarrr  şarkısı söylenir ve gösterilir. Sonra hanimiş başımız işte burdaa o zaman hadi takalım başımıza şapkayı herkez tarafından takılır şapkalar, anne ve babaanne defnenin şapkaları ile çok komik olurlar, hanimiş ellerimiz hadi takalım ellerimize eldivenlerimizi, hani ayaklarımız hadi çok soğuk üşümesin ayaklarımız giyelim patiklerimizi denir ve bütün gerekli malzemeler kullanılır babamız evde olmadığı için babaanne ve annenin komik halleri görüntülenemedi ama defne hepimize tıpkı resimdeki kuçukuçusuna baktığı gibi bakıp inceledi ve artık kalın giysileri yüzünden  sıcaklayıp mı yoksa aktivitelerden sıkıldığı için mi en sonunda isyan etti şapkasını çıkartıp sinirli bir şekilde bana poz vererek artık birşey yapmak istemediğini ifade ettii bu haftalıkta bu kadardı sonra babiş bizi gezmeye götürdü.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder